Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да започне поредната война на

...
 Президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да започне поредната война на
Коментари Харесай

Тръмп плаши Гватемала със санкции

 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен да стартира следващата война на наказания. На мушката този път е Гватемала. Причината е нарушаването на реализирано по-рано съглашение на Гватемала със Съединени американски щати за миграцията.
Това излиза наяве от известие на Доналд Тръмп в " Туитър ".

Гватемала подписа съглашение с Белия дом, което има за цел да намали бежанския натиск по границата на Съединени американски щати с Мексико. Тръмп даже загатна, че мисли за налагането на наказателни мита и такси при трансгранични парични превиди. " Гватемала, която образува каравани от мигранти и изпраща огромен брой хора в Съединените щати, някои от които имат предходни присъди, взеха решение да нарушат съглашението за управление на миграционните потоци, написа президентът. " Бяхме подготвени да сключим съглашение. Сега обмисляме опцията за въвеждане на възбрана, мита, такси за парични преводи или всички нагоре едновременно ", акцентира американският водач.

Той още веднъж подлага на критика дейностите на управляващите на централноамериканската република и напомня, че е решил да спре да отпуска нови средства за даване на финансова помощ на Гватемала заради обстоятелството, че съгласно него управлението на страната не подхваща нужните ограничения за битка с миграционната рецесия.Миналата седмица Конституционният съд на Гватемала постанови, че всяко съглашение със Съединени американски щати по въпросите на миграцията, което опонира на законите на страната, не може да бъде подписано от президента без утвърждението на националния конгрес (еднокамарения парламент). Президентът Джими Моралес още преди присъдата на съда разгласи решението да отсрочи авансово плануваната аудиенция във Вашингтон. В същото време той акцентира, че неговото държавно управление " не има намерение да трансформира Гватемала в сигурна трета страна " за мигрантите.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР